Verhuur voorwaarden

Θ 1. Eigendom
a) De gehuurde artikelen zijn eigendom van Maziana Bruidsmode.
b) De huurster dient netjes en de normale voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik van de bij ons gehuurde artikelen.
c) De huurster blijft ten allen tijde aansprakelijk voor de gehuurde artikelen, tevens als deze door iemand anders wordt opgehaald.
d) De huurster verplicht zich de kleding en/of artikelen niet voor oneigenlijke doeleinden te gebruiken. Het is niet toegestaan de gehuurde artikelen door te verhuren, uit te lenen of te verkopen aan derden.

Θ 2. Reserveren
a) Het is verstandig om te reserveren, echter door onze grote voorraad is het ook mogelijk, om op korte termijn nog jurken en/of accessoires te huren. b) Reserveren van ons verhuuraanbod kan uitsluitend na aanbetaling van een voorschot van € 100,00.
c) Wanneer de overeenkomst om de een of andere reden wordt ontbonden door de huurster en deze afziet van het huren, worden de reserveringskosten van € 100,- niet terugbetaald.
d) Ophalen en retourneren van de gehuurde artikelen gebeurt uitsluitend op basis van een afspraak.
e) Voor een pasafspraak wordt maximaal 60 minuten gereserveerd, waarbij uw gevolg uit maximaal 3 (drie) personen mag bestaan.

Θ 3. Huurprijs en kortingen
a) Bij al ons huuraanbod geldt een huurprijs, inclusief 21% B.T.W. en exclusief eventuele korting.
b) Bij normaal gebruik is reinigen bij de prijs inbegrepen. De gehuurde artikelen mogen niet gewassen worden door de huurster.
c) De huurster dient het overeengekomen huurbedrag contant of door storting vooraf op onze rekening te worden voldaan. Pinnen is niet mogelijk.
d) Indien de huurster meerdere jurken huurt, dan is een korting van maximaal 20% mogelijk.

Θ 4. Annuleren
a) Annulering is mogelijk tot 24 uur na het reserveren, hierna is terugbetaling van de gemaakte aanbetaling niet mogelijk.

Θ 5. Waarborg
a) Voor al ons verhuuraanbod, dient de huurster tevens een waarborg achter te laten. Deze waarborg is gelijk aan de huursom en afhankelijk van de gehuurde trouwjurk, maar altijd minimaal € 150,00. Voor accessoires wordt de waarborg nader overeengekomen.

Θ 6. Legitimatie
a) Bij het ophalen van de gehuurde artikelen dient de huurster zich te kunnen legitimeren, middels een afschrift van haar recente adresgegevens en een geldig legitimatiebewijs (paspoort of ID-kaart) en daarvan een kopie bij ons achter te laten. De kopieën dient de huurster zelf te verzorgen.
b) Tevens dient het huurcontract c.q. klantregistratie ondertekend te worden.

Θ 7. Ophalen gehuurde artikelen
a) Wanneer de gehuurde artikelen worden opgehaald, controleert Maziana Bruidsmode met de huurster of alles compleet en in de juiste staat is.
b) Op deze dag wordt het resterende huurbedrag betaald, waarborg achtergelaten en een kopie van het legitimatiebewijs overlegd.
c) De gehuurde artikelen kunnen eventueel in overleg ook afgeleverd worden á € 0,30 per kilometer.

Θ 8. Retour gehuurde artikelen
a) Wanneer de gehuurde artikelen worden teruggebracht controleert Maziana Bruidsmode met de huurster of alles compleet en in de juiste staat is.
b) De borg wordt terugbetaald mits alle geleverde artikelen volledig en in goede staat zijn ontvangen.

Θ 9. Huurperiode
a) De huurperiode loopt vanaf 12.00 uur op de dag van ophalen tot 18.00 uur op de dag van het terugbrengen van het gehuurde.
b) De huurster kan het gehuurde artikel 1 á 2 dagen voor gebruik ophalen en 1 á 2 dagen na gebruik moet het gehuurde retour worden gebracht.
c) De huurprijs van de gehuurde artikelen heeft betrekking op de huurperiode. Wil de huurster langer huren dan is dat in overleg mogelijk, bijvoorbeeld voor een bruiloft in het buitenland.
d) Bij terugbezorging ná de afgesproken tijd worden kosten in rekening gebracht. Deze zijn per dag 20% van het originele huurbedrag.
e) Het niet verschijnen van de huurster op gemaakte pas- en/of vervolgafspraken, zonder enige verwittiging zal in rekening gebracht worden voor een bedrag van € 75,00.
f) Indien er gereserveerd is en de kleding wordt niet opgehaald, wordt het overeengekomen huurbedrag volledig doorberekend.

Θ 10. Aansprakelijkheid
a) De huurster stelt zich volledig aansprakelijk voor beschadiging, diefstal of verlies van de bij ons gehuurde artikelen.
b) Maziana Bruidsmode is niet aansprakelijk voor schade/letsel ontstaan tijdens het dragen van kleding en/of accessoires, die bij ons zijn gehuurd..
c) Bij beschadiging of zware verontreiniging van de artikelen (bijvoorbeeld door hennavlekken / gras / teer / etenswaren / make-up) zijn de kosten van reparatie, reiniging of eventuele vervanging voor rekening van de huurster.
d) Het borgbedrag en eventuele bijkomende kosten worden dan ingehouden op de borgstelling of in rekening gebracht, afhankelijk van de ernst van de situatie.
e) Bij onherstelbare schade van het gehuurde artikel, dient de huurster het artikel over te nemen. De restwaarde (verkoopwaarde – borgbedrag) moet terstond betaald worden, waardoor het gehuurde eigendom wordt van de huurster. De huurster kan de schade al dan niet declareren bij haar verzekeringsmaatschappij.
f) De gehuurde artikelen vertegenwoordigen samen een aanzienlijk bedrag. Indien gehuurde artikelen om de een of andere manier, zonder overleg, niet binnen vijftien (15) dagen zijn teruggebracht, dan zal voor de huursom en misgelopen huurinkomsten (standaard € 500,00) over die periode, de opdracht uithanden gegeven worden aan een incassobureau. Maziana Bruidsmode zal tevens aangifte doen van ontvreemding bij de politie.

Θ 11. Recht
a) Op deze overeenkomst is het Nederlands Recht van toepassing.